Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar met je terugkerende pijn?

Je hebt pijn die terugkeert en langer dan 3 maanden duurt. Het kan hoofdpijn zijn of lage rugpijn, pijn in je schouders, of in je arm zodra je achter de computer zit. Pijn kan ook letterlijk fysiek zijn, te voelen in je hart, omdat het emotionele proces gepaard gaat met stress. Pijn is verschillend per persoon, per situatie en leeftijd, zelfs cultuur- en land- of klimaatverschillen kunnen andere soorten pijn veroorzaken.

Er wordt niet vaak en zeker niet openlijk over pijn gesproken. Het onderwerp wordt juist vermeden als een taboe. We zien vaak dat pijn invloed heeft op ons voelen, doen en laten. We veranderen door het gevoel geen rust te hebben, te krijgen en te kunnen vinden.

 • chronische pijn schouder fibromove
 • chronische pijn rug fibromove
 • chronische pijn knie fibromove
 • chronische pijn voet fibromove
 • chronische pijn hand fibromove
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Meld je aan voor onze nieuwsbrief…

Het is zeer vermoeiend om dagelijks met pijn te moeten leven en vooral het gevoel te hebben dat niemand het snapt. Je voelt je niet begrepen en je voelt je alleen. We begrijpen je pijn, want door veel pijn kun je minder aan. We begrijpen ook dat na alle pijnstillers en misschien ook veel bezoeken aan specialisten het gevoel van ‘Wat nu?’ sterker wordt. Het is eenzaam en vooral zwaar om je te gedragen alsof alles in orde is want anders hoor je er niet bij.

We willen met je delen dat twee op de vier mensen met terugkerende pijn leven en zij doen alsof alles OK is. De maatschappij is verhard en er wordt van je verwacht dat, iets dat niet gepland is, toch gebeurt. In de realiteit lukt dat niet. Uit eigen ervaring en vakkennis met de hulp van lotgenoten en professionals die ook ervaringsdeskundigen zijn wat pijn betreft, is het programma FibroMove® geboren. Het is een overzichtelijk programma van elf weken waarin je bij wijze van spreken je zenuwstelsel herprogrammeert door middel van opdrachten, in groepsverband en met lotgenoten. Zo leer je actief in het proces te staan.

Vergoeding bij de zorgverzekeraars is direct een onderwerp zodra sprake van een therapie of zorg. Het FibroMove® programma is gecreëerd vanuit Vak-Therapie, ‘Embodied Anatomy’ en Body-Mind Centering® werkwijzen en methodieken. Je deelneming declaratie aan het FibroMove® programma wordt voor je opmaat gemaakt zodat je bij jouw zorgverzekeraar kan declareren.

Na dat het programma van elf weken is afgrond kan je berokken blijven met FibroMove® want ons doel is juist continuïteit op te bouwen. We vinden juist belangrijk dat niemand in een gat na het programma valt. FibroMove® biedt continuïteit in de vorm van assisteren in een programma, waardoor je, uit eigen ervaringen kan aan lotgenoten bijdragen. Hiernaast stimuleren we om eigen talenten te ontwikkelen en kan men verder ontwikkelen tot een ervaringsdeskundige coach. Maar ook eigen talenten en kunde zijn welkom. We denken graag samen om verder door te kunnen zetten en je de ondersteuning te kunnen bieden dat je het nodig hebt.


meer over het programma…

 • dames vrolijk in therapiesessie fibromove
 • jonge dame in therapie in sessie fibromove
 • groep mensen die oefingen doen met een franse bal bij fibromobe
 • Jonge dame tekent in een van de oefeningen bij fibromove
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

We nodigen je uit om deze uitdaging aan te gaan met het FibroMove® programma van elf weken dat in Januari (2de week) 2016 start in Den Haag en Rijswijk. Lees verder op onze website hoe het programma eruitziet. Ook is het belangrijk om te kijken op de vergoedingenpagina waarop alle verzekeraars op een rij staan -specifiek voor Vak-Therapie.

Ik sta je te woord via mail, via telefoon, via Skype [Noya4Art] en via de FibroMove® pagina op facebook. Geen enkel vraag is raar of dom! Neem gerust contact met mij op.

Jou goede voornemen voor het komend jaar

Ga nu de uitdaging aan, en schrijf je in.
Inschrijven voor het FibroMove programma

Wil je op de hoogte blijven van hoe FibroMove® zich verder ontwikkelt? Wie de assistenten voor de komende programma’s zijn uit de vorige cyclus? En wie onze nieuwe partners zijn? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief. We vinden het ook leuk als je onze Facebook pagina een ‘Like’ geeft. Uiteraard kun je een ander hierop ook attenderen, dit waarderen we ontzettend veel! Dankjewel!

Beweeglijke groet,
Noya Nachmany