Bekkenbodem – is meer dan alleen een Spier

In deze workshop exploreren we de anatomie van de bekkenholte, de kinesiologie van de drie spieren waaruit de bekkenbodemspier oorspronkelijk bestaat. Tevens verkennen we de bewegingen van de spier bij oefeningen.

Een goede conditie van de wervelkolom wordt bereikt zodra bewustheid van het lichaam, en van het bekkengebied in het bijzonder, ingezet worden. Dat is te realiseren met specifieke bekken- en bekkenbodemspier oefeningen die gedaan worden door ‘Kennis Ervaren’.

Kennis Ervaren’ is een symbiose van bewegingsbewustwording ervaren door anatomische, fysiologische kennis.

Een bewuste participatie van de kinesiologische en fysiologische kennis van de bekkenbodemspieren, draagt bij aan de mobiliteit van het bekkengebied. De spieren functioneren als ‘de dragers’ van de organen in de buikholte, met name wanneer de buikspieren actief zijn bij verschillende activiteiten. De mobiliteit van het staartbeen wordt gestimuleerd, mede door kleine, bewuste bewegingen, waardoor de wervelkolom zijn oorspronkelijke lengte kan her-bereiken: ‘From head to Tail‘.

Het staartbeen is van cruciaal belang voor een conditioneel gezonde ontwikkeling van de bekkenbodemspier. De bekkenbodemspier is belangrijk ter ondersteuning van de organen in de bekkenholte.

Met inzicht in hoe het bekken in elkaar steekt en met specifieke oefeningen, gericht op het bekkengebied, kunnen rugklachten aanzienlijk afnemen. Integratie is een natuurlijk gevolg waardoor meer ruimte ontstaat in de bekkenholte, banden en spieren weten gericht te ontspannen en versterken.

Mensen die zoeken naar een wijze waarop rug- en buikspieren in relatie tot de ruggengraat kunnen worden beschermd, zullen zich opnieuw aangemoedigd voelen, nieuwe concepten, vooruitzichten en een andere efficiënte aanpak vinden.

Deze wijze van ‘Embodied Anatomy’ geeft ons de mogelijkheid om individueel te onderzoeken en ervaren. Het onderzoeken van de eigen anatomie, stelt lichaam en geest in staat zorg te dragen voor een betere gezondheid.