Programma

Als je altijd pijn ervaart wil je er iets mee doen. En dat kan! Een huisarts zal je vast al eens hebben doorgestuurd naar een fysiotherapeut of naar een sportschool. En misschien heb je met je werkgever ook al een traject met een bedrijfsarts doorlopen. Zo kun je eventuele spanningen en blokkades verminderen, maar het blijft een tijdelijke oplossing.

balans-yin-yangHet is belangrijk chronische pijn en fibromyalgie te erkennen om vanuit nieuwe invalshoeken te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn. Wij doen dit door kennis ervaren: onze visie is dat je door kennis van je lichaam en functies en bewust leren bewegen kunt ervaren dat je jouw belemmeringen en dus ook pijn kunt beheersen.

FibroMove® is een programma van 11 weken, waarin je door beweging, kennis en ervaring leert om chronische pijn en fibromyalgie een nieuwe plek te geven. Hierdoor kun je zowel sociaal-emotioneel als lichamelijk bewuster omgaan met je lijf. Je zult sneller aanvoelen waar je grenzen zijn en hierdoor pieken en dalen voorkomen. En je krijgt handvaten om in je dagelijks leven plezieriger te functioneren.

Uitgangspunt is dat wij ons bewust moeten worden van onze eigen anatomie en fysiologie. Door ervaren en bewustwording, kennis en inzichten. Je gaat je lichaam beter aanvoelen en begrijpen. De term die we hiervoor gebruiken is kennis ervaren. Leer hoe je lichaam functioneert, leer waar jouw persoonlijke pijn zich manifesteert en leer bewust door beweging en bewustwording een stuk controle te krijgen over jouw lichaam.

Diafragma spierkopie

Kennis Elke beweging en (pijn) prikkel voelen we door de functie van neuronen in onze hersenen op onze huid en in ons lijf. Om het echt te kunnen ervaren moet je er iets meer van weten. De aangereikte kennis verwerk je en maak je je eigen. Daarmee kun je jouw ervaring bewuster maken, beseffen hoe je er mee omgaat en zo nodig jouw keuzes en gewoontes aanpassen voor een plezieriger leefstijl.

Schermafbeelding 2015-08-13 om 14.17.40

Ervaren Met de diafragma spier als onderwerp leren we begrijpen hoe we ademhalen. Je visualiseert de spier en gaat gewoon doen: ervaren. Dit ervaren en durven, samen met groepsgenoten, is ook een belangrijk sociaal aspect. Het samen durven helpt antwoorden vinden voor jezelf.

Bij FibroMove® werken we met beelden, met kleurplaten, met muziek, attributen als fysio ballen en elastische banden, verbeelding, en Somatizatie technieken. Beweging-bewustwording is ook een belangrijke pijler in het programma: beweging in de ruimte of juist in stilte. Vooral het verwoorden van wat we ervaren en voelen krijgt veel aandacht.

Het FibroMove® programma start in kleine groepen, bij voldoende aanmeldingen.

Je bent van harte welkom!