Embodied Pilates Workshop

In deze workshop nemen we een aantal oefeningen onder de loep en onderzoeken ze, met behulp van inzichtelijk en creatief gereedschap uit het veld van ‘Embodied Anatomie’ en Somatics. Met ‘Kennis Ervaren’ ontwikkel je nieuwe vaardigheden tot het benaderen en beoefenen van Pilates.

We verdiepen ons in het ‘Contrology’ systeem en ‘Energie flow’ dat, Jozef Pilates, de oprichter van Pilates samen met zijn vrouw Clara, heeft bedacht. Namelijk het oefeningsprogramma dat uit 84 oefeningen bestaat, met de verschillende gradaties en de vele variaties.

groep mensen die oefingen doen met een franse bal bij fibromobe

‘Kennis Ervaren’ is een symbiose van bewegingsbewustwording ervaren door anatomische, fysiologische en Kinesiologische kennis.  

Het is betrekkelijk eenvoudig om de Pilates oefeningen te volgen door te imiteren. Het werkt doeltreffend en verantwoord zodra we doelgericht en bewust van ons lichaam en innerlijke bewegingen, aan het werk gaan. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden waarmee je een beter inzicht krijgt in hoe je Pilates beoefent, hoe je het beter kunt benutten en overbrengen.

Deze workshop is bedoeld voor Pilates beoefenaars op alle niveaus.  Ook voor Pilates instructeurs en -coaches en Body-Balans docenten die interesse, of behoefte hebben, zich te verdiepen om nieuwe invalshoeken te ontdekken en zich eigen maken.

Let op! Als je op de dag zelf beslist te willen komen, stuur ons dan een tekstbericht zodat we kunnen kijken of er plaats is, je ontvangt hier dan bericht over. Betaling zal dan contant plaatsvinden.

DSC_0408 Over de Pilates methode,

“In ten session, you will feel the difference, In twenty you will see the difference and  in thirty you will have a whole new body” Joseph H. Pilates

Pilates is een methode ontworpen om te stretchen, te versterken en het lichaam te balanceren. De oefeningen focussen zich op postuur, symmetrie, ademcontrole, torso kracht, wervelkolom, heupen- en schouder stabilisatie. Je traint je diepe skeletspieren en tegelijkertijd ook het bewustzijn van je ademhaling en lichaamshouding. Hierdoor bouw je sterkere longen op en mede door bewegingsbewustzijn, creëer je innerlijke rust en een goed gevormd lichaam.